Megalázó vereséggel búcsúzott az első osztálytól a DVTK

Megosztás

Négyet vert a Fehérvár Diósgyőrben, így az évadhoz méltó lett a lezárás is. A szurkolók bojkottra szólítottak fel és gyászolják a diósgyőri labdarúgást.

A MOL Fehérvár 4-0-ra nyert vasárnap az élvonaltól búcsúzó Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó, 33. fordulójában.

A mérkőzés elején betalált a hazaiak kapujába, majd büntetőhöz is jutott, az első félidő hajrájáig mégis gól nélkül maradt a Fehérvár, amely mezőnyfölényben futballozott, és ellenfelénél jóval többet támadott. A kilencedik percben szerzett gól les miatt érvénytelen volt, a játékrész felénél megítélt tizenegyest pedig Nikolics kihagyta, illetve Malenica kivédte. A szünet előtt egy perccel viszont Dárdai baloldali beadására jól érkezett Petrjak, és szép fejessel juttatta vezetéshez a játékot irányító csapatát.

Hazai helyzettel kezdődött a második félidő, de aztán megint átvette az irányítást a Fehérvár, amely pontos passzolgatást követően csakhamar növelni tudta előnyét. Egy-egy hazai akcióban volt esély a gólszerzésre, de kimaradtak a lehetőségek, a másik oldalon viszont nem, így magabiztos vendéggyőzelem született.

A diósgyőri ultrák stadionon kívül maradtak, ezúttal nem szurkoltak a lelátókról és bojkottra szólították fel a többi drukkert is. A mérkőzés napján mécseseket gyújtottak a stadion előtti téren amiatt, hogy csapatuk 10 év után kiesett az első osztályból. (Minap.hu)

Zoran Zekic:

– Csúnya véget ért egy szörnyű idény…
– Bár voltak helyzeteink, de nem lehet teljesítménynek nevezni azt, amit ezen a mérkőzésen mutattunk. Nem működtünk csapatként, elnézést kell kérnem mindenkitől. Ha az utcán összeszedünk tizenöt embert, talán azok is szervezettebben, egységesebben futballoztak volna…

– Ha már az utcán említi: jelentős tömeg verődött össze a stadionon kívül, érezte a jelenlétüket?
– Nagyon hosszú ideje vártuk már, hogy a nézőink visszatérhessenek a lelátóra, de végül ez csak most valósult meg. Teljességgel értem a boldogtalanságukat, mi is szomorúak vagyunk. Sajnos a kiesést követően több játékoson is érezni lehetett, hogy fejben nincs már itt, talán több tiszteletet kellett volna tanúsítani a klub és a társak iránt, tulajdonképpen teljesen ellentétes arcát mutatta a csapat, mint amire kértem.

– Szomorú nap ez minden miskolcinak, de van-e bármi, amire jó szívvel emlékezik majd vissza?
– Különleges, furcsa időszak volt, hiszen a vírushelyzet miatt az edzőpálya és az otthonom között mozogtam csak, szinte semmit sem láttam a városból. Ha a tavaszi tabellát nézzük, az ötödik helyen végeztünk, de ez senkit sem vigasztal, olyan ütemben kellett volna pontokat szerezni mint a Ferencvárosnak. (Nemzetisport.hu)

Kapcsolódó cikkek